Masterchef güveç tarifi ile gündem oldu. İzleyiciler yarışma programının başlamasıan saatler kala akşam yapılacak menüyü araştırmaya başladı. Peki bugün kaptanlık yarışması için hazırlanacak etli güveç nasıl yapılır? İşte detaylar.

ETLİ GÜVEÇ TARİFİ

Ekmekli Güveçte Et İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1/2 kilo kuzu ya da dana eti
  • 1 tane kırmızıbiber
  • 1 baş kuru soğan 2 diş sarımsak
  • 1/2 kilo mantar
  • 3 tane yeşilbiber
  • Sıvı yağ
  • İsteğe göre pul biber
  • Salça (isteğe göre acı)

Ekmekli Güveçte Etin Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su
  • 1 yumurta

ADIM ADIM EKMEKLİ GÜVEÇTE ET YAPILIŞI

Etimizi önce minik parçalara ayırıp (kuşbaşı doğrayıp) haşlayalım.

Biraz sıvı yağ ekleyip mantarlar ile haşlanan eti iyice kavuralım.

Biberleri ve küçük küçük doğradığınız soğanları, sarımsağı da güvenin içine ekleyip hepsini birlikte kavurmaya devam edelim.

Mantarlar suyunu çekene kadar kavurup, üzerine salçasını ilave edelim.

Bu aşamada, güvecin içine, isteğinize göre sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.

Suyunu da ekleyip, ağır ateşte mantarlar tamamen pişene kadar bekleyelim.

Bir yandan; un, su, yumurta ve tuzu bir kaba ekletyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurup dinlendirelim.

Bu esnada, pişen eti güveç kalıbına alalım ve hamuru güvecin üzerine denk gelecek büyüklükte açıp, güvecin üzerine kapatalım.

İsteğe göre, hamurun üzerine 1 yumurta sarısı sürebilirsiniz.

Son olarak, 200 derece fırında hamurun üstü pembeleşinceye kadar pişirmelisiniz.

Servis ederken, hamuru tabakların yanına ekmek olarak koyabilirsiniz.

Afiyet olsun!

GÜVEÇTE ETİN PÜF NOKTASI

Et ya da tavuk, her ikisini de pişirmeden önce yıkamanız pişirme açısından önerilmez, profesyonel mutfaklarda bu durum altın bir kural olarak bilinir. Dünyaca ünlü birçok restorandan, birçok mekana kadar; şefler etleri yıkamanın doğru olmadığını bilir. Etin yıkanması, hem etin hem lezzetini bozar hem de özellikle sıcak suda ya da farklı malzemeler ekleyerek yıkandığında kıvamının sertleşmesine sebep olur.